field_header_image[$node->language]) && $node->field_header_image[$node->language][0]['filename'] != "") $img = $node->field_header_image[$node->language][0]['filename']; else $img = variable_get('wd_header_image'); if ($img) { ?>

Bőr- és hajproblémák

Ehető fényvédők

Bár a drogériákban, gyógyszertárakban, de még a vízparti bodegákban is tucatjával kínálják az extra fényvédős, hidratáló csodakencénket, jó tudni, hogy a megfelelő táplálkozással belülről is erősíthetjük az elsődleges védelmi vonalat, a bőrt. Mit együnk, ha bronzszínű és egészséges bőrt szeretnénk a nyár végére?

c. Prof. Dr. Dörnyei József: Természetes barnaság, biológiai fényvédelem

A Földet érő napfény hullámhossza alapján látható (400-800 nm-es tartományú) fényre, valamint láthatatlan infravörös (IR), illetve ultraibolya (UV) sugarakra osztható. Biológiai hatása csak az ultraibolya (UV-A, B és C) sugaraknak van, az infravörös csupán melegítő hatású, ezért ezeket hősugaraknak is nevezzük.

Június - Aktuális - Szúnyoginvázió, vigyázz, kész, fuss!

Fürdőzés, napozás, pancsolás a totyogókkal, homokvárépítés a gyerekekkel, labdajáték a langyos, selymes vízparti homokban, meleg nyáresti séta, egy pohár kellemes vörösbor a vízparton. És akik a legszebb perceinket döntik romokba. Milliárd számra rohamozzák meg napra és könnyű nyári fuvallatra kiéhezett, a dunsztoló ruharétegek alól végre kiszabadult, szabadságra vágyó bőrünket: a nyár arcátlan vámpírjai, a szúnyogok.