field_header_image[$node->language]) && $node->field_header_image[$node->language][0]['filename'] != "") $img = $node->field_header_image[$node->language][0]['filename']; else $img = variable_get('wd_header_image'); if ($img) { ?>

Daganatos betegségek

A cukor és a rák

A civilizált világban ugrásszerűen nőtt a finomított cukor fogyasztásának mértéke.

Noha a szervezetünk olyan környezetben fejlődött, ahol egy ember legfeljebb két kilogramm mézet fogyasztott évente, 1830-ra évi öt kilogrammra, a 20. század végére pedig évi hetven kilogrammra nőtt az ember cukorfogyasztása!

Rákkeltő csomagolások és használati tárgyak


Szerző: Független Hírügynökség

Rákkeltő és hormonhatású anyagot tartalmaznak a cumisüvegek, üdítőitalos- és ásványvizes palackok, illetve mikrohullámú sütőben használható műanyag edények gyártására használt polikarbonát műanyagok. Forró folyadék, hosszú ideig tárolt víz, illetve a mikrózás és a napsütés hatására bioszfenol-A oldódik ki a műanyag tárolóedényekből.

Mátrix

Hol élünk? Szándékos a pusztítás vagy csak a pénz az Isten? :

Hová vezet az óceánok savasodása?


Közismert, hogy a rengeteg kibocsátott szén-dioxid  mint az egyik üvegházhatást okozó gáz, a globális felmelegedés egyik fő oka. Emellett a szén-dioxid a melegedő tengerekben savasodást is előidéz, ami számos tengeri élőlény, különösen a mészvázzal rendelkezők számára lehet végzetes. Hová vezet mindez? Egy kutatócsoport megtalálta a módját, hogy már most pontos választ adjon erre a kérdésre.