field_header_image[$node->language]) && $node->field_header_image[$node->language][0]['filename'] != "") $img = $node->field_header_image[$node->language][0]['filename']; else $img = variable_get('wd_header_image'); if ($img) { ?>

Elhízás

Köpölyözés

A kezelés lényege, hogy vákuumot hoznak létre hővel, vagy pumpával, bambusz-, vagy üvegharangban, és ezt a test különböző pontjaira helyezik.  Az üveg-, vagy bambuszharangok különböző méretűek, és a felhasználásukról a kezelendő felület mérete, és az elérendő cél alapján döntenek. Ma már leggyakrabban a pumpás változattal találkozhatunk, előnye, hogy gyorsan, és könnyen kezelhető. A régebbi változatnál a bőrfelszín felett tartott üvegharangba egy pillanatra égő vattát helyeztek, amelyet utána gyors mozdulattal a bőrfelszínre fordítottak.

Lúgosít, vagy savasít az étel amit eszem? A PRAL-érték megmutatja

Minden étkezés alkalmával kiszámolhatjuk, hogy savasan vagy lúgosan étkeztünk-e!

Ha például 250gramm sovány marhahúst ettünk, akkor 250g/100=2,5 illetve a hús PRAL értéke a táblázatból: 7,8 akkor: 2,5 x 7,8 = 19,5 lesz ennek az értéke, ami savas. Mellé jön 250gramm burgonya, ami 2,5 x -4 = -10, ami lúgos. Ha ettünk 100 gramm spenótot is, akkor az 1 x -14= -14.
Összesen: 19,5-10-14=-4,5 az étkezés bruttó hatása lúgos volt.

Az elhízásról I.

Az elhízás korunk népbetegsége. Meglehetősen káros jelenség, ugyanis számos betegség kockázatát jelentősen megnöveli. Ilyenek a magas vérnyomás, cukorbetegség, daganatok is. Ezek korunk ún. népbetegségei. És ha szétnézünk a környezetünkben, bizony az elhízás is az, népbetegség. Egyértelmű kell legyen tehát az összefüggés nem szakember számára is.

Ha védekezni szeretnénk az elhízással szemben, ismernünk kell annak mibenlétét, tulajdonságait, az arra hajlamosító tényezőket.

A mohóság biológiai okai - Só

A só királyi regálé

 

A mohóság biológiai okai - Cukor

A cukor - szénhidrát - szacharóz

 

A mohóság biológiai okai - Evolúciós vonzalom a ritka táplálékok iránt

Sokszor elfelejtjük, hogy az ember száz százalékosan biológiai és száz százalékosan társadalmi lény. Sem a társadalmi sem a biológiai hatásoktól nem tudhatjuk magunkat függetleníteni.