Érrendszeri betegségek

Likopin

Likopint a paradicsom tartalmaz nagy mennyiségben, mely korábbi kutatások szerint képes jelentősen csökkenteni az LDL, azaz a káros koleszterin szintjét (a kutatásban résztvevő alanyok LDL koleszterin szintje 90%-kal csökkent 2 hónap alatt). Peter Kirkpatrick (Cambridge, Addenbrooke's Hospital) likopin tartalmú táplálék-kiegészítőket vizsgált és azt találta, hogy azok védik az ereket, a szívet és az agyat a kardiovaszkuláris események bekövetkeztétől.

Dr. Barna Mária: Az Omega-3 zsírsavak szerepe a táplálkozásban és a gyógyításban

Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában.

Medvehagyma

(Allium ursinum)