field_header_image[$node->language]) && $node->field_header_image[$node->language][0]['filename'] != "") $img = $node->field_header_image[$node->language][0]['filename']; else $img = variable_get('wd_header_image'); if ($img) { ?>

Írisz-diagnosztika

A vizsgálatot réslámpával végezzük, előkészületet nem igényel.

A szem színe és a szivárványhártya mintázata olyan egyedi jellemzőnk, mint az ujjlenyomatunk. Az ujjlenyomattal szemben szivárványhártyánk életünk során folyamatos változásban van. Szerveink topografikusan vetülnek rajta. Amikor valamelyik szervünk vagy testrészünk állapota változik, ez az íriszünkön nyomot hagy. A tudomány egyenlőre nem képes az összefüggésekre magyarázatot adni. Hasonlóan ahhoz, hogy az akupunktura működésére is csak találgatások vannak, biológiai magyarázatot logikai alapon adhatunk ezen módszerekre, de bizonyítékok jelenleg nincsenek. Mégis a réslámpa nagyításában a tapasztalt vizsgáló látja azokat az eltéréseket, amelyeket egy lezajlott gyulladás vagy egyéb állapot okozott. Így fény derülhet rejtett problémákra, aminek segítségével panaszok szervi háttere vagy adott szerv gyenge pontja, betegséghajlama kiderülhet.

Az írisz diagnosztika mostanra több százados múlttal bír. Kezdetben általános vizsgálatként használták, sok tízezer páciens íriszének és panaszainak összevetése mellett több ún. írisz-térkép készült, melyek azonban alapjaikban igen hasonlóak. Később szemészek, belgyógyászok figyeltek fel rá, hogy a modern, nyugati medicina számára is informatív elváltozások vannak az íriszen. Bizonyos betegségek illetve fejlődési rendellenességek ugyanis együtt járnak az írisz jellegzetes elváltozásaival. Annak kutatása, hogy hogyan, milyen mechanizmussal változik az írisz színezete az élet során az elszenvedett állapotoknak, betegségeknek megfelelően, még ma is folyik. Reméljük minél hamarabb kézzel fogható magyarázatot is kapunk, addig be kell érnünk azzal, hogy a több tízezer emberen elvégzett tesztek alapján készített írisz térképek valóban megfelelnek a szervek vetületének, és rajtuk nyomon követhetjük a szervi eltéréseket – bármi legyen is ennek az oka.

Tecnikai információk:

A vizsgálat előkészítést nem igényel. Kontaktlencse viselése mellett is elvégezhető, de a kemény lencsét a vizsgálat idejére ki kell venni.

A vizsgálat során réslámpával nézik át a szivárványhártya színmintázatát. Ennek során asszisztens szemellenőrzés mellett az esetleges eltéréseket ábrán, majd mikrokamera és fényképezőgép segítségével elektronikusan is rögzíti. A dokumentációt orvos elemzi, értékeli.

 

H-P 9-15